De dag van de architectuur in Waterschei

DSC_3146Als gids is C-mine mijn actieterrein. Met deze gebouwen ben ik redelijk vertrouwd. Het Thor Park in Waterschei daarentegen is een meer onbekende zone voor mij. Vandaar dat de Dag van de Architectuur een ideale gelegenheid is om eens te gaan buurten op de andere mijnsite. Op C-mine ligt de focus op creatie, cultuur en creativiteit. Het Thor Park gooit het over een heel andere boeg. De site wordt uitgebouwd tot een technologiepark met een uitgesproken klemtoon op technologie, energie en innovatie. Energyville en IncubaTHor zijn de eerste bewoners van het nieuwe Thor Park. De voormalige mijnsite en met uitbreiding de hele omgeving errond is in volle ontwikkeling. Er staat vanalles boeiend te gebeuren. Ik kijk er alvast naar uit hoe de zone binnen enkele jaren zal herrijzen.

Thor, de naam van de voetbalclub uit Waterschei, is klaar om een grondige facelift te ondergaan.
Als ik Wikipedia raadpleeg dan lees ik het volgende over de god Thor: “Als kind was hij al sterk, en daarnaast moeilijk opvoedbaar. Daarom werd hij opgevoed door twee bliksemgeesten. Hij groeide uit tot een enorme man, bijna een reus, met dezelfde kracht, en zijn hamer maakte hem nog sterker. Hij staat voor ordeschepper tegenover de chaos.” Een sterke naam voor deze site. Meteen ook een ideale missie voor het park! Een reus worden met veel krachten en een ordeschepper. Da’s niet niks. Het schept in ieder geval verwachtingen.

DSC_3137

Het volledige technologiepark heeft een totale oppervlakte van 93 hectare. En daar kan je al iets mee. De bedoeling is om hier een park met internationale uitstraling van de te maken.

Alle activiteiten hebben de hoofdbedoeling om duurzame verbindingen te leggen tussen onderzoek en ontwikkeling, innovatie, bedrijvigheid, talentontwikkeling en stedelijkheid.

Meer weten? Eén adres: http://www.thorpark.be

Thorpark 1

Thorpark 3 Thorpark 2

DSC_3146