Mijnzondag. Jouw zondag?

DSC_1708
Van maart tot oktober kan je elke eerste en derde zondag van de maand terecht in het Mijnmuseum van Beringen voor de Mijnzondagen. Een gids loodst je gedurende twee uur doorheen de historische mijngebouwen. Je volgt hetzelfde parcours dat de mijnwerkers dagelijks aflegden alvorens ze afdaalden in de ondergrond. Wil je je volledig onderdompelen in het Limburgs mijnverleden dan moet je hier zijn! Het is de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen en enig in Europa.


Beringen-Mijn of be-MINE is de best bewaarde mijnsite in de regio. Op be-MINE staat het grootste aantal beschermde gebouwen. De betaal-, bad-, lampen- en bezettingszaal, de liftkooien, de kolenwasserij, de schachtbokken, etc. Het staat hier allemaal op een oppervlakte van maar liefst 100.000m².

In de ondergrondse simulatie krijg je een waarheidsgetrouw beeld van het werk in de ondergrond.
Het vernieuwde Mijnmuseum is heel mooi opgebouwd en ook hier krijg een portie mijngeschiedenis mee.

Daar waar C-mine in Genk zich vooral richt op creaitiviteit, richt Beringen zich vooral op het historische gedeelte. Een mooie aanvulling. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een unieke beleving.

DSC_1643 DSC_1645 DSC_1647 DSC_1655 DSC_1662DSC_1673 DSC_1664 DSC_1681 DSC_1686 DSC_1693 DSC_1704 DSC_1715DSC_1639Mijnzondagen in het Mijnmuseum van Beringen. Kijk op de website voor data. http://www.mijnmuseum.be
De eerstvolgende Mijnzondagen zijn zondag 7 juni en 21 juni.