Kleurrijke koppen

Koppen

Als je het balieplein van Genk bezoekt dan word je verwelkomd door dit kleurrijke vijftal. Deze hoofden hebben een permanent onderkomen gekregen in het stadhuis. De vijf beelden symboliseren de diverse, multiculturele samenleving van de stad.

Genks kunstenares Odile Kinart heeft deze hoofden ontworpen in een stijl die haar heel erg typeert en die ondertussen haar handelsmerk is geworden.

Aangezien het personeel van het balieplein er dagdagelijks op zal kijken, hebben zij de beelden mogen mee kiezen uit een tiental ontwerpen. Het is een kleurrijke keuze geworden die op het balieplein goed tot zijn recht komt.

Op internationaal vlak heeft de kunstenares haar strepen verdiend. Haar werk is wereldwijd te zien in expo’s en galerijen. Wist je trouwens dat er een beeld van Odile Kinart in het bezit is van de voormalig Nederlandse koningin Beatrix?